Doa & Wirid Sepanjang Masa

Doa
"Rabbi habli min ladunka dzurriyatan thayyibatan innaka saamiud duaa"

Maksudnya: "Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu, zuriat yang baik (sempurna tidak cacat), sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hamba-Mu"

(Surah Ali' Imran 3: 38)


Wirid
" Ya Khaliku Ya Bariu' Ya Musawwir"
Maksudnya: "Wahai Yang Maha Menjadikan, Yang Maha Mencipta, Yang Maha Membentuk"


(Asmaul Husna)

Cerita Kuali Tefal

Salam semua! monday blues lagikah hari ini?hehe.
Owh, smlm kami suami isteri ke Jusco Perda!
Orang sibuk bershopping utk deepavali, kami pun tumpang sekaki. Tapi byk tumpang cuci mata jek.haha=p
Bangun-bangun pagi saja en suami sudah demand mahu makan Pizza.
Tak sedar kot duit sudah dihujung tanduk.Oi bila gaji suami nak masuk ni!T______T.
Tak pasal-pasal si isteri kena pawwwww semalam tau.
Tapi, padahalnya si isteri mmg dah lama terliur tgk Ultimate Cheesy 7 Pizza tu.hihi.
Oh bab makan mmg kami punya instict yang kuat!^_^
Bayangkan 7 jenis cheese; Romano, Monterey Jack, Parmesan, Mozzarella, Cheddar, Provolone and Cream Cheese terkumpul diatas pizza tu. Gila tak terliur tengok..haha.
Ini semua gara-gara pengaruh beautifulnara..oh pengaruh tv juga!;p
 What can i say? Ohhh..memang sangattttttt lazat. Dahla kami ni mmg penggemar tegar cheese.huhu.
Tapi takdelah pizza hut tu baik hati sgt nak letak byk2 tiap satu jenis cheese tu. Mau bankrap la kan!
Yang kelakarnya, i punyalah ingat bulat-bulat atas pizza tu kuning telur..sekalinya cream cheese youuuuuu!
Awwww..sudahlah! cakap banyak pun x guna, pergi sendiri makan ye.
;p

Dah lepas kenyang-kenyang kami pun exercise kat Jusco department store.
Oh..favourite area kami adalah bedding, houseware & cooking appliances punya kwsn!
Sangat berangan nak beli itu, nak beli ini. Tapi belum mampu! So, cuci mata dulu ye..
Tgh jln2, terus mata tertacap 50% discount punya area..
haaaa..kat sinilah bertemu jodoh dgn si Tefal idaman hati yang konon-kononya nak bertemu di Langkawi nanti tapi nampaknya tuhan cepatkan jodoh kami disini..*merepek plak ;p*
Tertulis dkt si Tefal (saiz 28cm) harganya ialah RM149 n after 50% less tinggal RM74.50 sahaja youu..
Meronta-ronta betul jiwa nak beli! Sebab terpk kalau beli kat Langkawi lebih kurang je dengan harga lepas less ni. So, duit yang dah reserve utk Tefal tu nanti boleh beli Vision/Cornell plak *hubby, hint ni!*
kahkahkah ;p

Punyalah lama discuss dgn hubby sampai tarik muka kejap sbb hati nak beli yang besar sikit (32cm), 
tapi kira-kira duit tak berapa nak ada terus tak jadi beli.
Hati dah bengkek tak dapat beli terus ke Bodyshop pulak.
Gatal dah tangan ni nak amik moisturizer sbb ada less 20%..hehe.
tgh2 ckp dgn SA boleh terpk lagi pasal si Tefal idaman hati tu..
Memang tak boleh jadi..kena beli juga ni!haha.
Keluar bodyshop, on the way nak pergi pee, dan-dan teringat pasal Jusco voucher RM20 yg i simpan dalam purse!!
Melonjak lah makcik sorang ni kt tgh2 Jusco ^_____^ 
 Pee pun tak menyempat-nyempat sbb tak sabar punya pasal tahu.haha.
Bukan apa, takut dah kena rembat dengan orang. Dah la limited items! X ke menangis den di situ..<____>
Hubby dah lenguh kaki plak time tu, so i melangkah lah seorang diri ke tingkat atas semata-mata nak sambar si Tefal ni. Kalau ada sayap i terbang dah naik escalator..kihkih.
Nak dijadikan cerita ...jeng jeng jeng..
nak tahu i dapat ke x si Tefal ni.. ketahui kisah sambungannya esok 
;p

ni lah si Tefal tu..opsss google image jek.;p

nite!


4 comments:

nurulhuda said...

haha. meeya, i pun nampak tefal ni 50% off kat jusco wangsa maju. teruja nak beli tapi tersedar yg diri ini masih b2b and masak pun setahun beberapa kali je ;p

salam dari batu pahat girl also,
huda

ReYNa said...

nak jugakk tefal tu..huhuh.kat jusco perda ek?mmg teringin nk buy gak lah!:P
oh..pizza ultimate cheesy tu pon mula2 igtkan benda apa..mcm chicken ball.huhu,tp salah!

K.I.N.A said...

kina ada dapat tefal adiah kawen..tp sampai la ni tak guna lagi sebab xd dapo..haha..pakai multicooker je..

aNNor said...

saya dah beli tefal ni! yeay..tapi beli di carefour, rm85. rajin la pulak masak skrg ni...hehehee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...